Virkon dla higieny żywności 200g - preparat dezynfekcyjny
Opis
Virkon dla higieny żywności
Preparat dezynfekcyjny w postaci proszku do sporządzania roztworów wodnych.
Zastosowanie:
Preparat na bazie aktywnego tlenu przeznaczony jest do użytku powszechnego, do dezynfekcji pomieszczeń w miejscach prywatnych, publicznych i w przemyśle, do powierzchni kontaktujących się z żywnością (sprzętów, maszyn, urządzeń), środków transportu i jaj konsumpcyjnych.
Virkon jest szczególnie zalecany do dezynfekcji:
- powierzchni podłóg i ścian,
- blatów kuchennych, sztućców, talerzy i naczyń,
- urządzeń sanitarnych,
- urządzeń chłodniczych,
- linii technologicznych, sprzętu i urządzeń produkcyjnych,
- zgarniaków, szczotek, mioteł, pojemników na odpady,
- środków transportu.
Zakres działania
W czasie 15 minut preparat w stężeniu nie niższym niż 0,5% działa bakteriobójczo i grzybobójczo, a w stężeniu 2% działa bakteriobójczo, grzybobójczo i wirusobójczo.
Produkt posiada pozwolenie na obrót wydane przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych.
Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem szczególnych środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu.